tirsdag 29. november 2011

Digitale bilder..

JPG, JPEG, RAW, BITBAT, HIPPHAPP og alle de andre "kjente" formatene var jo en kjent sak før denne samlingen i Volda.

Må vel egentlig innrømme at dette var et emne som jeg ikke har mye peiling på, men takket være en eminent foreleser i Dag. Vi ble instruert i lukkertid, blenderåpning, lysforhold, gyldene triangler.

Etter at vi hadde knipset i vei i timesvis, lastet vi bildene over på pc`ene våre og etterbehandlet dem med Picasa. Picasa er et gratis bildebehandlingsprogram som må sies å være helt prima for den gjennomsnittlige amatør.

Vi brukte programmet til å sette sammen en bildefortelling (se trondfjelly.blogspot.com).
Ikke bare er Picasa gratis, det er enkelt å bruke. Og skulle man bruke programmet til en gruppeoppgave er det lett som en plett å dele de nettbaserte bildemappene dine med de andre på gruppen så lenge alle har en google-konto. Her ligger alt til rette for å bruke noen enkle, gratis og tilgjengelige programmer i skolesammenheng.
I Norskboka.no kan vi lese følgende:

        
      Digital historiefortelling har utviklet seg til en sjanger som kan være interessant å bruke i mange fag og /eller i tverrfaglige prosjekter. Man kan her bruke filmklipp,innskannede fotografier, digitale bilder, lydklipp, lydkommentarer og annet for å fortelle egen og andres historier. Vi er stor konsumenter av andres historier, men gjennom den digitale historiefortellingen kan vi selv bli produsenter. (Harboe, Leif. s128)

2 kommentarer:

  1. jeg er også enig til at picasa er veldig lett å bruke. Trenger ikke så mye bakgrunnskunnskap som med noen andre programmer. Og resultatene blir bra for det. Så bra at du ble godt instruert av dag. Jeg også.

    SvarSlett
  2. Godtpoeng at Picasa er enkelt i bruk. Hadde ikke noe forkunnskaper før jeg selv brukte det i forbindelse med andre samling på DKL 101. Det gir man mange gode muligheter til å redigere bildene. En kan også sette sammen en serie bilder, og lage en fortelling. Savner kanskje eksempelbilder.

    SvarSlett